XXIV. ročník Pohára Vysokých Tatier na mostíku s umelou hmotou

20.07.2010 Poprad

Štrbské Pleso 20. júla (TASR) - Skokanský športový areál FIS na Štrbskom Plese bude v závere tohto týždňa (23. -25. júla) dejiskom XXIV. ročníka medzinárodných lyžiarskych pretekov v skokoch na lyžiach pod názvom ...
Samotné preteky sú zároveň súčasťou letnej série FIS Cupu, ktorá odštartovala uplynulý týždeň v rakúskom Villachu.
Už v piatok 23. júla bude popoludní o 14.00 prvý oficiálny tréning, na ktorom sa zúčastní viac ako 50 mladých skokanov z 10 prihlásených krajín. Druhý oficiálny tréning bude v sobotu dopoludnia od 09.30 h. Popoludní nasledujú samotné preteky najskôr o 14.00 hodine skúšobným kolom a potom od 15.00 hodiny sa uskutočnia samotné prvé preteky FIS Cupu.
V nedeľu bude skokanský program už bez tréningu. O 10.00 h sa začne skúšobné kolo a od 11.00 budú nasledovať druhé preteky FIS Cupu. Víťazov oboch súťaží vyhlásia bezprostredne po skončení skokanskej súťaže, najlepší skokan oboch dní bude zároveň víťazom XXIV. ročníka Pohára Vysokých Tatier.
Na tatranskom mostíku sa predstavia skokani z Kanady, Holandska, Kazachstanu, Turecka, Talianska, Maďarska, Rumunska, Ruska, Českej republiky a Slovenska.
 

Vyberte región